На листи санкција Ноћни вукови и поклонскаја

Агенције
На листи санкција Ноћни вукови и поклонскаја

Москва - Новим санкцијама САД према Русији обухваћен је и мотоциклистички клуб "Ноћни вукови" и државни тужилац са Крима Наталија Поклонскаја.

Амерички предсједник је објавио извршну уредбу, којим је забрањена трговина са Кримом, који је са Русијом присаједињен у марту.

Међу онима, који се налазе на листи америчког Министарства финансија, налазе се и "Ноћни вукови" са којима се спријатељио руски предсједник Владимир Путин.

Лидер "Ноћних вукова" Александар Залдостанов, такође се налази на листи уз остале друге истакнуте личности из профедералних снага на истоку Украјине.

Америчко Министарство финансија наводи да су "Ноћни вукови" на листи јер су поједини чланови те групације учествовали у сукобима у Украјини и учествовали у нападима на гасно постројење и команду морнарице у Севастопољу.

Залдостанов је данас путем московске радио станице захвалио Обами јер "поштује" његова достигнућа и што га је ставио на листу.

Поклонскаја је на свом профилу на друштвеној мрежи "Фејсбук" објавила своју слику на којој се широко осмјехује и испод које је на енглеском и руском језику написала - "Хвала за нове санкције, САД! ЕУ, Швајцарска, Канада, Аустралија, Јапан, САД...ко је сљедећи?"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана