Москва може произвести пројектиле за шест мјесеци

Срна
Москва може произвести пројектиле за шест мјесеци

МОСКВА- Русија може да произведе пројектиле средњег и краћег домета у року од шест мјесеци уколико САД предузму кораке ка развоју, производњи и размјештању таквих пројектила у трећим земљама, изјавио је предсједавајући Комитету за одбрану у Савјету Руске Федерације Виктор Бондарев.

Он је рекао да Русија може да попуни празнину коју је изазвао недостатак пројектила краћег и средњег домета, с обзиром на опрему коју имају руске фабрике, научни потенцијал војних института и бироа за дизајн. 

Бондарев је истакао да постоји могућност да Русија неће моћи брзо да произведе нови пројектил, али да је могуће извршити тестирање у року од шест до 12 мјесеци. 

Предсједавајући комитету подсјетио је да Русија тренутно посједује системе противваздушне одбране "С-300" и "С-400", те да се може бранити, јавио је ТАСС. 

Руски сенатор вјерује да постоје опције да се поново преговара о Споразуму о ракетама средњег домета (ИНФ) и не искључује могућност да се друге државе придруже новом споразуму. 

"Ја заговарам нове преговоре у вези са овим Споразумом, али не под тешким условима. О споразуму се мора преговарати под условима једнакости, укључујући пребројавање свих пројектила у земљама које имају капацитет за производњу и размјештање, уз даљу глобалну контролу", додао је Бондарев.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана