Меркеловој понуда за посао из Њујорка

Танјуг
Foto: Agencije

БЕРЛИН - Бивша њемачка канцеларка Ангела Меркел, која је 16 година обиљежила не само развој њене земље, већ и Европе, добила је понуду за посао из Њујорка.

Генерални секретар УН Антонио Гутереш понудио је Меркеловој да буде дио високог савjетничког тима у светској организацији. Агенција ДПА, позивајући се на дипломатске изворе у УН, како преносе њемачки медији, понудио је Меркеловој предсjедавање тијелом о глобалним јавним добрима, која потенцијално треба да користе свим грађанима свијета.

Гутереш је понуду Меркеловој упутио писмом. У сједишту УН у Њујорку, међутим, процијењују да су мале шансе да ће Меркелова прихватити понуду. Меркелова до сада није одговорила, а о понуди представници УН не желе званично да се изјашњавају.

Тијело о глобалним јавним добрима је Гутерешов пројекат који је дио реформе УН. У свом извјештају о реформи УН од прошле године он је најавио да ће позвати бивше шефове држава и влада да успоставе глобалну листу јавних добара, и друге области од заједничког интереса гдје је потребно побољшати управљање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана