Merkelovoj ponuda za posao iz Njujorka

Tanjug
Foto: Agencije

BERLIN - Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel, koja je 16 godina obilježila ne samo razvoj njene zemlje, već i Evrope, dobila je ponudu za posao iz Njujorka.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš ponudio je Merkelovoj da bude dio visokog savjetničkog tima u svetskoj organizaciji. Agencija DPA, pozivajući se na diplomatske izvore u UN, kako prenose njemački mediji, ponudio je Merkelovoj predsjedavanje tijelom o globalnim javnim dobrima, koja potencijalno treba da koriste svim građanima svijeta.

Gutereš je ponudu Merkelovoj uputio pismom. U sjedištu UN u Njujorku, međutim, procijenjuju da su male šanse da će Merkelova prihvatiti ponudu. Merkelova do sada nije odgovorila, a o ponudi predstavnici UN ne žele zvanično da se izjašnjavaju.

Tijelo o globalnim javnim dobrima je Guterešov projekat koji je dio reforme UN. U svom izvještaju o reformi UN od prošle godine on je najavio da će pozvati bivše šefove država i vlada da uspostave globalnu listu javnih dobara, i druge oblasti od zajedničkog interesa gdje je potrebno poboljšati upravljanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana