Меркел и Ердоган ручали и разговарали у четири ока у вили на Босфору

Агенције
Меркел и Ердоган ручали и разговарали у четири ока у вили на Босфору

ИСТАНБУЛ - Њемачка канцеларка Ангела Меркел обећала је данас континуитет у односима Њемачке са Турском, што је укључивало и сарадњу и критике Анкаре током њене опроштајне посјете турском предсједнику Реџепу Тајипу Ердогану.

Двоје лидера ручали су и разговарали у четири ока у предсједничкој вили Хубер у Истанбулу  са погледом на Босфор.

-Увијек сам говорила да је наша сарадња била веома добра у годинама док сам радила са Ердоганом. Критиковала сам Турску о питању људских права и индивидуалних слобода. Тражили смо рјешења. Могли смо да имамо разлике, али смо зависили једни од других - рекла је Меркелова новинарима након разговора.

Меркел је рекла да је њен „савјет“ Турској данас да очекује „исто за будућу владу у Њемачкој“.

-Однос између Турске и Њемачке наставиће се са својим негативним и позитивним странама. То ће препознати и сљедећа влада - рекла је она.

Ердоган је два пута назвао Меркелову својим „драгим пријатељем“, а наговијестио је и потешкоће које би Турска могла имати у промовисању својих интереса након што је формално уступила мјесто новој коалиционој влади која се формира у Берлину након избора прошлог мјесеца.

-Да није било коалиционе владе, односи Њемачке са Турском би могли бити лакши. Наравно, није лако радити с коалиционом владом - рекао је Ердоган, наводи АФП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана