Мексико Сити: Велики дефиле подршке предсједнику Обрадору

Танјуг
Мексико Сити: Велики дефиле подршке предсједнику Обрадору

МЕКСИКО СИТИ- Десетине хиљада људи прошетале су у недјељу центром Мексико Ситија заједно са мексичким предсједником Андресом Мануелом Лопесом Обрадором у знак подршке шефу државе прике општих избора 2024. године.

-Мексиком више не управља олигархија, сада постоји демократски систем чији су приоритет сиромашни -  рекао је Обрадор људима који су се у огромном броју окупили на централном тргу Зокало, преноси Ројтерс.

Лопес Обрадор, чија је администрација у протекле четири године повећала минималне плате, предложио је повећање зарада од око 20 одсто у 2023. години наводећи да би прогнозирани економски раст земље могао да надмаши очекивања.

Његове присталице, од којих су многи путовали у престоницу аутобусом, руковали су се и фотографисали са 69-годишњим шефом државе док је прелазио преко трга Зокало, а многи су махали заставама владајуће странке Покрет за националну обнову (МОРЕНА).

-Предсједник је скромног порекла. Радио је много друштвених програма. Желимо да настави са својим радом - рекла је једна жена која је 12 сати путовала од Табаска да би присуствовала скупу.

Предсједников говор је услиједио након петочасовног марша престоничком Авенијом Реформа и наступа маријачи музичара на главном тргу.

Мексички предсједници су ограничени на један шестогодишњи мандат, а тренутни рејтиг Лопеса Обрадора је око 60 одсто.

Министар спољних послова Марсел Ебрар и градоначелница Мексико Ситија Клаудија Шејнбаум, који су били на јучерашњем скупу, изгледни су партијски кандидати за наредне изборе, заказане за љето 2024. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана