Медведев:Бајден је можда стар, али је опасан

Срна
Медведев:Бајден је можда стар, али је опасан

БИЈЕЉИНА - Чак и да нестане Џозеф Бајден, Вашингтон ће наставити антируску политику - у ту сврху су направљене опасне и моћне групе професионалаца, упозорава Андреј Медведев, познати руски тв-новинар и потпредсједник Московске градске думе.

"Бајден јесте стар, можда не може да живи без таблета, али је веома искусан и опасан политичар.

Он је смишљено увлачио Украјину у рат са Русијом, а Европу је навео да се помири са губитком гасовода Сјеверни ток" - наводи Медведев.

Бајденов тим је 2020. окупио 2.000 стручњака који су били подијељени у групе: за наоружање и одбрамбену индустрију, обавјештајне службе, националну безбједност, Блиски исток, Европу, Кину...

Једну групу је предовио Данијел Бенаим, Бајденов савјетник и бивши писац говора државног секретара Хилари Клинтон. Групу за питања одбране водио је Френк Кендал, бивши подсекретар за одбрану. Групом за Европу руководио је Мајк Карпентер, бивши замјеник помоћника министра одбране за Русију, Украјину и Евроазију и бивши савјетник за спољну политику тадашњег потпредсједника Џоа Бајдена...

Њихов задатак је био да оцијене спољну политику САД и дају приједлоге за њену промјену. Одмах је било јасно зашто Викторију Нуланд враћају у Стејт департмент - они су још прије избора 2020. испланирали дешавања у Украјини.

"Тада сам, прије три године, написао: `Да ли смо заиста спремни да се носимо са великим тимом који ће играти против нас? Овде се не поставља питање ко ће побиједити? Питање је - ко ће преживјети?", истиче Медведев.

Он објашњава да за Америку није важно ко је предсједник и да ли је при здравој памети. "Државу је водио и пијани Грант, Реган је био тешко болестан при крају мандата, а Америку није успио да уништи ни блесави Буш Млађи. Јер, тамо је предсједник нешто као предсједник управног одбора компаније са контролним пакетом акција и правом потписа, али не и са одлучујућим гласом" - објашњава Медеведев.

Према његовим наводима, "чак и ако деда умре, а умјесто њега поставе картонски шаблон са Бајденовим ликом, они ће водити рат да униште Русију", преноси портал "Факти".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана