Medvedev:Bajden je možda star, ali je opasan

Srna
Medvedev:Bajden je možda star, ali je opasan

BIJELjINA - Čak i da nestane Džozef Bajden, Vašington će nastaviti antirusku politiku - u tu svrhu su napravljene opasne i moćne grupe profesionalaca, upozorava Andrej Medvedev, poznati ruski tv-novinar i potpredsjednik Moskovske gradske dume.

"Bajden jeste star, možda ne može da živi bez tableta, ali je veoma iskusan i opasan političar.

On je smišljeno uvlačio Ukrajinu u rat sa Rusijom, a Evropu je naveo da se pomiri sa gubitkom gasovoda Sjeverni tok" - navodi Medvedev.

Bajdenov tim je 2020. okupio 2.000 stručnjaka koji su bili podijeljeni u grupe: za naoružanje i odbrambenu industriju, obavještajne službe, nacionalnu bezbjednost, Bliski istok, Evropu, Kinu...

Jednu grupu je predovio Danijel Benaim, Bajdenov savjetnik i bivši pisac govora državnog sekretara Hilari Klinton. Grupu za pitanja odbrane vodio je Frenk Kendal, bivši podsekretar za odbranu. Grupom za Evropu rukovodio je Majk Karpenter, bivši zamjenik pomoćnika ministra odbrane za Rusiju, Ukrajinu i Evroaziju i bivši savjetnik za spoljnu politiku tadašnjeg potpredsjednika Džoa Bajdena...

Njihov zadatak je bio da ocijene spoljnu politiku SAD i daju prijedloge za njenu promjenu. Odmah je bilo jasno zašto Viktoriju Nuland vraćaju u Stejt department - oni su još prije izbora 2020. isplanirali dešavanja u Ukrajini.

"Tada sam, prije tri godine, napisao: `Da li smo zaista spremni da se nosimo sa velikim timom koji će igrati protiv nas? Ovde se ne postavlja pitanje ko će pobijediti? Pitanje je - ko će preživjeti?", ističe Medvedev.

On objašnjava da za Ameriku nije važno ko je predsjednik i da li je pri zdravoj pameti. "Državu je vodio i pijani Grant, Regan je bio teško bolestan pri kraju mandata, a Ameriku nije uspio da uništi ni blesavi Buš Mlađi. Jer, tamo je predsjednik nešto kao predsjednik upravnog odbora kompanije sa kontrolnim paketom akcija i pravom potpisa, ali ne i sa odlučujućim glasom" - objašnjava Medevedev.

Prema njegovim navodima, "čak i ako deda umre, a umjesto njega postave kartonski šablon sa Bajdenovim likom, oni će voditi rat da unište Rusiju", prenosi portal "Fakti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana