Медведев: Самит попут Орвелове "Животињске фарме"

Срна
Медведев: Самит попут Орвелове "Животињске фарме"

МОСКВА - Замјеник предсједника руског Савјета безбједности Дмитриј Медведев упоредио је "мировни" самит у Швајцарској са књигом "Животињска фарма" Џорџа Орвела.

-Ова швајцарска „Животињска фарма“ је чист надреализам. Кафка и Орвел нервозно пуше по страни. Нико од учесника „мировног форума“ не зна шта тамо ради и која је његова улога -написао је Медведев на друштвеној мрежи "Телеграм".

Он је, између осталог, истакао да су за рјешавање сукоба "швајцарски пастири звали само провјерене животиње", те да се мора обратити пажња "јер овце често блеје неумјесно и збуњују се са наученим формулама", преноси "Раша тудеј".

Медведев је навео да је "на челу стада невидљиво присутан старији, слабоумни власник који је одавно изгубио контакт са стварношћу, а његов близак замјеник, који је позирао на зеленом травњаку, рекао је научену фразу и брзо отишао кући".

- Све у свему, конференција је срамота и губљење новца пореских обвезник .", закључио је Медведев.

У Швајцарској је настављен мировни самит о Украјини са којег је поручено да је ријеч о првом кораку ка трајном миру.

О дугорочном рјешењу причао је и украјински председник Владомир Зеленски, трвдећи да ће такво рјешење представити Русији. Са друге стране, Москва приједлоге Запада, па и Кијева, за сада види као неконструктивне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана