Medvedev: Samit poput Orvelove "Životinjske farme"

Srna
Medvedev: Samit poput Orvelove "Životinjske farme"

MOSKVA - Zamjenik predsjednika ruskog Savjeta bezbjednosti Dmitrij Medvedev uporedio je "mirovni" samit u Švajcarskoj sa knjigom "Životinjska farma" Džordža Orvela.

-Ova švajcarska „Životinjska farma“ je čist nadrealizam. Kafka i Orvel nervozno puše po strani. Niko od učesnika „mirovnog foruma“ ne zna šta tamo radi i koja je njegova uloga -napisao je Medvedev na društvenoj mreži "Telegram".

On je, između ostalog, istakao da su za rješavanje sukoba "švajcarski pastiri zvali samo provjerene životinje", te da se mora obratiti pažnja "jer ovce često bleje neumjesno i zbunjuju se sa naučenim formulama", prenosi "Raša tudej".

Medvedev je naveo da je "na čelu stada nevidljivo prisutan stariji, slaboumni vlasnik koji je odavno izgubio kontakt sa stvarnošću, a njegov blizak zamjenik, koji je pozirao na zelenom travnjaku, rekao je naučenu frazu i brzo otišao kući".

- Sve u svemu, konferencija je sramota i gubljenje novca poreskih obveznik .", zaključio je Medvedev.

U Švajcarskoj je nastavljen mirovni samit o Ukrajini sa kojeg je poručeno da je riječ o prvom koraku ka trajnom miru.

O dugoročnom rješenju pričao je i ukrajinski predsednik Vladomir Zelenski, trvdeći da će takvo rješenje predstaviti Rusiji. Sa druge strane, Moskva prijedloge Zapada, pa i Kijeva, za sada vidi kao nekonstruktivne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana