Међу заплијењеним оружјем неофашиста у Италији и ракета ваздух-ваздух

Танјуг
Међу заплијењеним оружјем неофашиста у Италији и ракета ваздух-ваздух

Рим - Италијанска полиција привела је тројицу мушкараца, међу којима и једног који је повезан са неофашистичком политичком странком, након што је открила велику количину оружја, укључујући једну ракету ваздух-ваздух, као и материјал са нацистичким симболима.

Полиција је саопштила да је ово откриће резултат претходне истраге о Италијанима који су учествовали у рату у источној Украјини, преноси АП.

Пронађена ваздух-ваздух типа Матра Супер 530 Ф, француске производње која, како се чини, била коришћена у катарској војсци.

Накнадним проверама утврђено је да је оружје у добром и функционалном стању али без експлозивног пуњења, преноси Ројтерс.

Осумњичени су покушавали да продају ракету у контактима преко апликације Вацап, навела је полиција.

Осим тога, пронађено је 26 пушака, 20 бајонета, 306 дијелова оружја укључујући пригушиваче, као и више од 800 метака различитог калибра.

Оружје је поријеклом из Аустрије, Њемачке и САД.

У саопштењу објављеном у понедјељак, полиција у Торину изјавила је да се један од ухапшених мушкараца 2001. године безуспјешно кандидовао за Сенат као кандидат неофашистичке странке “Forca Nuova”. 

У његовој кући у Галаратеу, полиција је пронашла готово 30 ловачких пушака, пиштоља и бајонета, као и муницију и старе нацистичке плакете са свастиком.

Два друга мушкарца ухапшена су након што је полиција пронашла ракету произведену у Француској у хангару на аеродрому коју су, како се вјерује, покушавали да продају, преноси агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана