Маск наговијестио нижу цијену за куповину „Твитера“

Танјуг
Маск наговијестио нижу цијену за куповину „Твитера“

МАЈАМИ - Амерички предузетник и милијардер Илон Маск наговијестио је да ће можда тражити нижу цијену за куповину „Твитера“, оцјенивши да је могуће да на тој друштвеној мрежи има најмање четири пута више лажних налога него што компанија тврди.

-Не можете платити исту цијену за нешто што је много горе него што су тврдили - рекао је он у понедјељак увече на конференцији у Мајамију.

Маск, који је у петак саопштио да је одложио уговор о куповини „Твитера“ вриједан 44 милијарде долара док не добије информације о лажним налозима и нежељеној пошти (спамовима), рекао је да сумња да они чине најмање 20 одсто корисника у односу на званичну процјену „Твитера“ од пет одсто, преноси Ројтерс.

На питање на конференцији да ли је изводљив уговор о куповини „Твитера“ по другачијој цијени, Маск је одговорио: „Мислим да то није искључено. Што више питања постављам, све више расте моја забринутост“.

Додао је да руководиоци „Твитера“ кажу како имају сложену методологију коју само они могу да разумију.

-Не може то бити нека дубока мистерија која је, као, комплекснија од људске душе или нечег сличног - навео је Маск.

„Твитерове“ акције су наставиле да тону на трговању касно поподне у понедељак након Маскових коментара. Акције су пале за више од осам процената на 37,39 долара, што је испод нивоа на којем су биле дан пре него што је Маск открио почетком априла да је купио 9,0 посто удјела у тој компанији.

Његове ријечи су посијале сумњу да ће наставити са аквизицијом компаније по договореној цијени.

Главни извршни директор „Твитера“ Параг Агравал је раније у понедјељак твитовао да су интерне процјене о спамовима на том друштвеном медију током посљедња четири тромјесечја биле „испод пет одсто“, реагујући на вишедневне Маскове изјаве да компанија рукује лажним налозима.

-Процјену „Твитера“, која је остала иста од 2013. године, није могуће репродуковати споља будући да је за то потребно користити и јавне и приватне информације да би се утврдило да ли је налог нежељена пошта - написао је шеф „Твитера“.

Маск је на Агравалову одбрану методологије компаније одговорио емотиконом смореног лица уз коментар:“Па како оглашивачи знају шта добијају за свој новац? То је фундаментално за финансијско здравље Твитера“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана