Мајка упала у канџе секте па убила дјецу

GS
Foto: fox29

Лори Валоу Дејбел чланица "Култа судњег дана", оптужена је за убиство свог 7-годишњег сина и 17-годишње ћерке, јер је мислила да су 'зомбији'. Међутим, како су пренијели медији, уколико Дејбел буде проглашена кривом, неће бити погубљена.

Мирор пише да су тужиоци тражили смртну казну за Дејбел, описујући њене злочине као „посебно гнусне, грозне и окрутне“, као и да је мајка показала „потпуно занемаривање људског живота“, али судија Стивен Бојс пресудио је да она неће бити погубљена ако буде осуђена.

Пресуда је услиједила након што је адвокатски тим мајке поднио жалбу за одбацивање захтјева за смртну казну, рекавши да би медијско извјештавање судије о овом случају могло нарушити одлуку пороте.

Такође су тврдили да оптужена има менталну болест, да је тужилаштво починило вишеструке прекршаје у откривању, а Ајдахо, гдје се одвија суђење, нема адекватне хемикалије за погубљење затвореника.

Пријатељи и рођаци Лори Дејбел тврде да је она убила своју дјецу јер је заједно са супругом Чедом сматрала да су дјеца „зомбији“ опсједнути мрачним духовима.

Након убиства дјеце, Дејбел је побегла са својим мужем, вођом култа „Судњи дан“, на Хаваје, гдје је касније и ухапшена.

Тијела дјеце пронађена су закопана на породичном имању у руралном Ајдаху, умотана у пластику и везана љепљивом траком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана