Majka upala u kandže sekte pa ubila djecu

GS
Foto: fox29

Lori Valou Dejbel članica "Kulta sudnjeg dana", optužena je za ubistvo svog 7-godišnjeg sina i 17-godišnje ćerke, jer je mislila da su 'zombiji'. Međutim, kako su prenijeli mediji, ukoliko Dejbel bude proglašena krivom, neće biti pogubljena.

Miror piše da su tužioci tražili smrtnu kaznu za Dejbel, opisujući njene zločine kao „posebno gnusne, grozne i okrutne“, kao i da je majka pokazala „potpuno zanemarivanje ljudskog života“, ali sudija Stiven Bojs presudio je da ona neće biti pogubljena ako bude osuđena.

Presuda je uslijedila nakon što je advokatski tim majke podnio žalbu za odbacivanje zahtjeva za smrtnu kaznu, rekavši da bi medijsko izvještavanje sudije o ovom slučaju moglo narušiti odluku porote.

Takođe su tvrdili da optužena ima mentalnu bolest, da je tužilaštvo počinilo višestruke prekršaje u otkrivanju, a Ajdaho, gdje se odvija suđenje, nema adekvatne hemikalije za pogubljenje zatvorenika.

Prijatelji i rođaci Lori Dejbel tvrde da je ona ubila svoju djecu jer je zajedno sa suprugom Čedom smatrala da su djeca „zombiji“ opsjednuti mračnim duhovima.

Nakon ubistva djece, Dejbel je pobegla sa svojim mužem, vođom kulta „Sudnji dan“, na Havaje, gdje je kasnije i uhapšena.

Tijela djece pronađena su zakopana na porodičnom imanju u ruralnom Ajdahu, umotana u plastiku i vezana ljepljivom trakom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana