Мадуро: Мадрид у средишту завјере против Венецуеле

Срна
Foto: Ројтерс

МАДРИД- Шпанија постаје центар завјере против Венецуеле, изјавио је венецуелански предсједник Николас Мадуро. Он је одржао говор који је емитован на телевизији "Венецоелана де телевизион" након што је активиста венецуеланске опозиције Леополдо Лопез допутовао у Шпанију.

"Шпанија је постала центар завјере, Мадрид се налази у средишту завјере против мира и демократије у Венецуели и то осуђујем", рекао је Мадуро.

Мадуро је истакао да је обавијештен о доласку Лопеза у Шпанију и да је активиста опозиције контактирао своје политичке шефове како би позвали на изборе, али да је активиста, у реалности, намјеравао да произведе насиље.

Венецуелански предсједник нагласио је да очекује реакцију шпанских власти како би осигурале да Шпанија не постане центар Лопезове завјере против Венецуеле, пренио је "Спутњик".

Лопез је раније овог мјесеца побјегао у Шпанију из Венецуеле, гдје је осуђен због смрти 43 људи током демонстрација против власти 2014. године.

Он је 2019. године затражио азил у резиденцији шпанског амбасадора у Каракасу Хесуса Силве, којег је Венецуела оптужила за завјеру против државе.

Влада Шпаније саопштила је да неће слати другог дипломату у Венецуелу након опозива Силве.

Венецуела и Шпанија су у посљедњих неколико дана оптужиле једна другу за кршење Бечке конвенције о дипломатским односима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана