Maduro: Madrid u središtu zavjere protiv Venecuele

Srna
Foto: Rojters

MADRID- Španija postaje centar zavjere protiv Venecuele, izjavio je venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro. On je održao govor koji je emitovan na televiziji "Venecoelana de televizion" nakon što je aktivista venecuelanske opozicije Leopoldo Lopez doputovao u Španiju.

"Španija je postala centar zavjere, Madrid se nalazi u središtu zavjere protiv mira i demokratije u Venecueli i to osuđujem", rekao je Maduro.

Maduro je istakao da je obaviješten o dolasku Lopeza u Španiju i da je aktivista opozicije kontaktirao svoje političke šefove kako bi pozvali na izbore, ali da je aktivista, u realnosti, namjeravao da proizvede nasilje.

Venecuelanski predsjednik naglasio je da očekuje reakciju španskih vlasti kako bi osigurale da Španija ne postane centar Lopezove zavjere protiv Venecuele, prenio je "Sputnjik".

Lopez je ranije ovog mjeseca pobjegao u Španiju iz Venecuele, gdje je osuđen zbog smrti 43 ljudi tokom demonstracija protiv vlasti 2014. godine.

On je 2019. godine zatražio azil u rezidenciji španskog ambasadora u Karakasu Hesusa Silve, kojeg je Venecuela optužila za zavjeru protiv države.

Vlada Španije saopštila je da neće slati drugog diplomatu u Venecuelu nakon opoziva Silve.

Venecuela i Španija su u posljednjih nekoliko dana optužile jedna drugu za kršenje Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana