Лукашенко: Вашингтон, Лондон и Варшава желе да сруше ЕУ

ГС
Foto: илустрација

САД и Велика Британија, уз умијешаност Пољске, желе да сруше Европску унију, изјавио је предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко.

Он је током обраћања војсци скренуо пажњу на компликовану ситуацију на западној граници Бјелорусије, јавила је бјелоруска агенција БЕЛТА.

- Сви можете да видите да су ограничени пољски политичари кренули на међународна путовања. Обратили смо пажњу на то гдје је /пољски премијер Матеуш/ Моравјецки отишао јуче. Отишао је у Велику Британију - рекао је Лукашенко.

Лукашенко је изразио увјерење да ће САД, Британија и Пољска за годину или двије почети да кују планове за уништавање ЕУ у корист Америке, пренио је ТАСС.

Према његовим ријечима, Американцима нису потребни партнери који могу да им парирају.

Лукашенко је подсјетио да се увођењем евра "појавила пријетња америчком долару" и да су тада почели проблеми унутар евро-атлантског блока.

- То разумијемо. Не маримо за то да ли је долар или евро. Зато није случајно што је Британија напустила ЕУ, јер није имала користи од блока - нагласио је Лукашенко.

Лукашенко је напоменуо и то да су Пољаци већ почели отворено да говоре о неким стварима, као што су изјаве да "уколико подстицаји Уније /милијарде долара и евра/ пресуше, онда им не треба ЕУ".

- Због тога се све чини како би се упропастила Европска унија - додао је Лукашенко.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана