Lukašenko: Vašington, London i Varšava žele da sruše EU

GS
Foto: ilustracija

SAD i Velika Britanija, uz umiješanost Poljske, žele da sruše Evropsku uniju, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

On je tokom obraćanja vojsci skrenuo pažnju na komplikovanu situaciju na zapadnoj granici Bjelorusije, javila je bjeloruska agencija BELTA.

- Svi možete da vidite da su ograničeni poljski političari krenuli na međunarodna putovanja. Obratili smo pažnju na to gdje je /poljski premijer Mateuš/ Moravjecki otišao juče. Otišao je u Veliku Britaniju - rekao je Lukašenko.

Lukašenko je izrazio uvjerenje da će SAD, Britanija i Poljska za godinu ili dvije početi da kuju planove za uništavanje EU u korist Amerike, prenio je TASS.

Prema njegovim riječima, Amerikancima nisu potrebni partneri koji mogu da im pariraju.

Lukašenko je podsjetio da se uvođenjem evra "pojavila prijetnja američkom dolaru" i da su tada počeli problemi unutar evro-atlantskog bloka.

- To razumijemo. Ne marimo za to da li je dolar ili evro. Zato nije slučajno što je Britanija napustila EU, jer nije imala koristi od bloka - naglasio je Lukašenko.

Lukašenko je napomenuo i to da su Poljaci već počeli otvoreno da govore o nekim stvarima, kao što su izjave da "ukoliko podsticaji Unije /milijarde dolara i evra/ presuše, onda im ne treba EU".

- Zbog toga se sve čini kako bi se upropastila Evropska unija - dodao je Lukašenko.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana