Лукашенко одбацио одговорност за смрт 11-годишњег дјетета

Срна
Foto: Илустрација

МИНСК - Бјелоруски предсједник Александар Лукашенко одбацио је одговорност за смрт 11-годишњака у прихватилишту за мигранте у Литванији, који је прешао границу из Бјелорусије прије два мјесеца

.На састанку граничних служби данас у Минску, у главном граду Бјелорусије, Лукашенко је уперио прст у своје европске сусједе, чије су акције, према његовим ријечима, отежале “врло неповољну ситуацију” на граници заузимањем конфронтацијског приступа Бјелорусији.

Владе Пољске, Литваније и Летоније прогласиле су ванредно стање на својој граници са Бјелорусијом због пораста броја илегалних миграната у посљедњих неколико мјесеци.

Све три земље оптужиле су Лукашенка да помаже и охрабрује избјеглице из зона сукоба да масовно долазе на границу са ЕУ у знак одмазде због оштрих санкција ЕУ против Бјелорусије.

На пољској страни границе до сада су погинула три мигранта.

Литванско Министарство социјалне заштите и рада у Вилњусу саопштило је да смрт 11-годишњег ђетета настала као посљедица акутне кардиопулмоналне дисфункције.

Дијете, које је већ имало здравствене проблеме, укључујући епилепсију и повреду главе, и које је било парализовано, умрло је јуче у болници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана