Лед величине тениске лоптице направио огромну штету у Италији

Срна
Лед величине тениске лоптице направио огромну штету у Италији

МИЛАНО - Лед величине тениских лоптица узрок је привремене обуставе саобраћаја на ауто-путу недалеко од града Модене, на сјеверу Италије, гдје је причињена материјална штета на аутомобилима.

На снимцима емитованим на локалним медијима види се олуја праћена градом и аутомобили чија су вјетробранска стакла разбијена ударима леда.

Према писању медија, има више повријеђених.

Метеоролог Лука Ломброзо рекао је да су олује праћене градом уобичајена појава током љета у долини ријеке По, али да су снага и учесталост олујног невремена са ледом ове године "веома неуобичајене".

"У Италији се суочавамо с посљедицама климатских промјенама на шта указују честе и веома изненадне олује, кратки и интензивни пљускови, те промјене са сунчаног времена на олујно невријеме", наводи се у саопштењу организације за заштиту пољопривреде "Колдирети".

Према претпоставкама "Колдиретија", у протеклој деценији је због догађаја изазваних климатским промјенама причињено око 14 милијарди евра штете пољопривредној производњи, објектима и инфраструктури.

"Колдирети" истиче да резултати њихових анализа указују на то да се овог љета олује праћене ледом дешавају сваког једанаестог дана и да их је од почетка године регистровано 386.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана