Лавров: Вашингтон погазио принципе приступа информацијама

Срна
Лавров: Вашингтон погазио принципе приступа информацијама

МОСКВА - Недавни догађаји у САД показују да је Вашингтон погазио принципе приступа информацијама, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Он је током годишње конференције за новинаре о резултатима руске дипломатије у 2020. години коментарисао одлуку да се блокирају налози одлазећег предсједника Америке Доналда Трампа на друштвеним мрежама, након протеста због исхода гласања на предсједничким изборима у САД.

“Приступ информацијама загарантован је бројним одлукама ОЕБС-а, као и међународним споразумом о грађанским и политичким правима. Принцип приступа информацијама је једноставно погажен недавно у САД, уз шокантну тишину и неартикулисане коментаре америчких савезника”, рекао је Лавров.

Руски министар спољних послова истакао је да сада сви покушавају то кршење принципа да “гурну под тепих” и да постоје извјештаји и томе да поједине друштвене мреже враћају приступ Трампа његовим налозима, јавио је ТАСС.

“Међутим, није ријеч о Трампу већ о отвореном неуспјеху власти да испуне своје обавезе када се ради о обезбјеђивању приступа информацијама”, додао је Лавров.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана