Лавров: Москва жели дијалог са западом али на равноправној основи

Срна
Лавров: Москва жели дијалог са западом али на равноправној основи

МИНСК - Русија не избјегава дијалог са западним земљама, али инсистира да то буде дијалог заснован на равноправности, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

”Не желимо да избјегнемо разговор са Западом, али смо спремни да то урадимо само на равноправној основи. За то постоје платформе”, рекао је он на састанку са студентима у Минску.

Он је додао да се уочавају веома негативни трендови чак и у УН, гђе је Запад практично приватизовао њихов Секретаријат и користи процедуралне трикове да намами запослене у Секретаријату да замјене своје за држављанство САД и сходно томе утичу на њихов рад.

“Ми то видимо и редовно преносимо руководиоцима Секретаријата, укључујући генералног секретара, наше протесте против отворене пристрасности у наглашавању ситуације око Украјине и на Блиском истоку. Ова пристрасност је увијек у корист САД и њихових савезника”, истакао је Лавров.

Лавров је подсјетио да око 30 земаља жели да се укључи у сарадњу у вези са групом БРИКС, наводи ТАСС.

“Очигледно, ово је најбољи примјер како треба да се супротставимо покушајима наметања правила о којима Американци и њихови савезници стално говоре, правила која треба да буду основа свјетског поретка, правила која се сваки пут разликују у зависности од тренутних планова”, закључио је Лавров.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана