Лавров: ЕУ није конструктивна према Русији и Белорусији

Тањуг
Лавров: ЕУ није конструктивна према Русији и Белорусији

МИНСК - Москва и Минск су данас изразили забринутост због политике санкција коју Европска унија (ЕУ) спроводи према Русији и Бјелорусији.

„Током данашњег састанка изразили смо заједничку забринутост због политике коју Европска унија води према нашим земљама”, поручио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров на конференцији за новинаре након разговора са бјелоруским колегом Владимиром Макеијем, преноси ТАСС.

Лавров је нагласио да се приступ ЕУ према Русији и Белорусији не може сматрати конструктивним када се исказује кроз репресивне принципе, што помало подсјећа,како је рекао, на одсуство промишљања и тешко да се може назвати здравом политиком.

Руски министар је рекао да су током протекла два дана са бјелоруским колегама одржани веома детаљни разговори о читавом низу питања која се тичу односа две земље и да је изражена одлучност да се испуне сви задаци постављени од стране председника Владимира Путина и Александра Лукашенка који су само током ове године три пута непосредно састајали.

Лавров је рекао и да званична Москва и Минск имају заједничку визију о напретку на свим подручјима сарадње, укључујући и ону по питању пуне интеграције.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана