Lavrov: EU nije konstruktivna prema Rusiji i Belorusiji

Tanjug
Lavrov: EU nije konstruktivna prema Rusiji i Belorusiji

MINSK - Moskva i Minsk su danas izrazili zabrinutost zbog politike sankcija koju Evropska unija (EU) sprovodi prema Rusiji i Bjelorusiji.

„Tokom današnjeg sastanka izrazili smo zajedničku zabrinutost zbog politike koju Evropska unija vodi prema našim zemljama”, poručio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare nakon razgovora sa bjeloruskim kolegom Vladimirom Makeijem, prenosi TASS.

Lavrov je naglasio da se pristup EU prema Rusiji i Belorusiji ne može smatrati konstruktivnim kada se iskazuje kroz represivne principe, što pomalo podsjeća,kako je rekao, na odsustvo promišljanja i teško da se može nazvati zdravom politikom.

Ruski ministar je rekao da su tokom protekla dva dana sa bjeloruskim kolegama održani veoma detaljni razgovori o čitavom nizu pitanja koja se tiču odnosa dve zemlje i da je izražena odlučnost da se ispune svi zadaci postavljeni od strane predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka koji su samo tokom ove godine tri puta neposredno sastajali.

Lavrov je rekao i da zvanična Moskva i Minsk imaju zajedničku viziju o napretku na svim područjima saradnje, uključujući i onu po pitanju pune integracije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana