Ласта: Професионално смо поступили и заштитили путнике

Танјуг
Foto: bild.de

БЕОГРАД - Саобраћајно предузеће "Ласта" данас је, поводом инцидента у аутобусу који је у уторак саобраћао на линији Дортмунд-Београд, саопштило да је у тој ситуацији поступило крајње професионално и да је благоремено заштитило путнике.

"Ласта је крајње професионално поступила у наведеној ситуацији и благоремено пружила заштиту свим путницима. Само једном путнику пружена је лекарска помоћ, остали су безбедно стигли до својих одредишта у Србији. Возачи су такође у добром стању", истиче се у саопштењу.

У уторак, 21. септембра, по подне, у аутобусу који је саобраћао на међународној аутобуској линији Дортмунд-Београд једно лице је, послије напада на путнике, узело два возача као таоце. Специјалне јединице њемачке полиције савладале су нападача и током те акције нико није повријеђен.

"Прибраност и смиреност возача, као и способност комуникације са различитим категоријама путника, имају кључну улогу у решавању конфликтних ситуација током вожње, као и заштити безбедности путника. ''Ласта'' је доследна својој традицији у којој кључну позицију заузима одговорност према путницима, учесницима саобраћаја и друштву у целини", додаје се у саопштењу.

Путнику који је задобио повреде, СП "Ласта" жели брз опоравак, а осталим путницима се извињава на непријатности коју су доживјели.

"Као увек до сада трудићемо се да останемо сигуран и безбедан партнер када је превоз путника у питању", додаје се у саопштењу.

Како је Танјуг раније јавио, Фахрудин Кахровић, који је у аутобус ушао у Франкфурту, напао је два путника. Њега су возачи и путници најприје савладали, а потом су са њим у возилу остали само возачи. Путници су успјели да изађу из аутобуса. Возачи "Ластиног" аутобуса тврде да је Кахровић рекао да је добио поруку од Алаха да мора да нападне путнике, јер у супротном ће он бити нападнут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана