Lasta: Profesionalno smo postupili i zaštitili putnike

Tanjug
Foto: bild.de

BEOGRAD - Saobraćajno preduzeće "Lasta" danas je, povodom incidenta u autobusu koji je u utorak saobraćao na liniji Dortmund-Beograd, saopštilo da je u toj situaciji postupilo krajnje profesionalno i da je blagoremeno zaštitilo putnike.

"Lasta je krajnje profesionalno postupila u navedenoj situaciji i blagoremeno pružila zaštitu svim putnicima. Samo jednom putniku pružena je lekarska pomoć, ostali su bezbedno stigli do svojih odredišta u Srbiji. Vozači su takođe u dobrom stanju", ističe se u saopštenju.

U utorak, 21. septembra, po podne, u autobusu koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd jedno lice je, poslije napada na putnike, uzelo dva vozača kao taoce. Specijalne jedinice njemačke policije savladale su napadača i tokom te akcije niko nije povrijeđen.

"Pribranost i smirenost vozača, kao i sposobnost komunikacije sa različitim kategorijama putnika, imaju ključnu ulogu u rešavanju konfliktnih situacija tokom vožnje, kao i zaštiti bezbednosti putnika. ''Lasta'' je dosledna svojoj tradiciji u kojoj ključnu poziciju zauzima odgovornost prema putnicima, učesnicima saobraćaja i društvu u celini", dodaje se u saopštenju.

Putniku koji je zadobio povrede, SP "Lasta" želi brz oporavak, a ostalim putnicima se izvinjava na neprijatnosti koju su doživjeli.

"Kao uvek do sada trudićemo se da ostanemo siguran i bezbedan partner kada je prevoz putnika u pitanju", dodaje se u saopštenju.

Kako je Tanjug ranije javio, Fahrudin Kahrović, koji je u autobus ušao u Frankfurtu, napao je dva putnika. Njega su vozači i putnici najprije savladali, a potom su sa njim u vozilu ostali samo vozači. Putnici su uspjeli da izađu iz autobusa. Vozači "Lastinog" autobusa tvrde da je Kahrović rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana