Кулеба: Могуће је да “патриот” буде постављен у Пољској

Танјуг
Кулеба: Могуће је да “патриот” буде постављен у Пољској

КИЈЕВ- Министар спољних послова Украјине Дмитро Кулеба изјавио је да вјерује да је реалан сценарио у којем би противваздушни систем “патроит” поставио у Пољској, како би се заштитили западни дијелови Украјине.

-То је реално. У ствари, то би заштитило НАТО земље од удара дронова или ракета на њихове територије - истакао је Кулеба, а преноси агенција РБЦ-Украјина.

Кулеба је рекао да се различита рјешења тренутно разматрају са партнерима, који би могли да подијеле противваздушне системе са Украјином.

-Када сједимо иза затворених врата, ја кажем свим партнерима: Драги пријатељи, шта год желите да изнајмите, учините то уколико желите да сачувате ваше границе. То ће сачувати ваше границе, али дајте то и намац- рекао је Кулеба.

У суботу је Њемачка саопштила да ће послати додатне “патриот” системе Украјини, а у току су преговори о слању додатног ИРИС-Т система.

Нешто раније, украјински предсједник Володимир Зеленски рекао је да је Украјини потребно 25 “патриот” система како би комплетно заштитила украјинско небо од руских дронова и пројектила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана