Kuleba: Moguće je da “patriot” bude postavljen u Poljskoj

Tanjug
Kuleba: Moguće je da “patriot” bude postavljen u Poljskoj

KIJEV- Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je da vjeruje da je realan scenario u kojem bi protivvazdušni sistem “patroit” postavio u Poljskoj, kako bi se zaštitili zapadni dijelovi Ukrajine.

-To je realno. U stvari, to bi zaštitilo NATO zemlje od udara dronova ili raketa na njihove teritorije - istakao je Kuleba, a prenosi agencija RBC-Ukrajina.

Kuleba je rekao da se različita rješenja trenutno razmatraju sa partnerima, koji bi mogli da podijele protivvazdušne sisteme sa Ukrajinom.

-Kada sjedimo iza zatvorenih vrata, ja kažem svim partnerima: Dragi prijatelji, šta god želite da iznajmite, učinite to ukoliko želite da sačuvate vaše granice. To će sačuvati vaše granice, ali dajte to i namac- rekao je Kuleba.

U subotu je Njemačka saopštila da će poslati dodatne “patriot” sisteme Ukrajini, a u toku su pregovori o slanju dodatnog IRIS-T sistema.

Nešto ranije, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je Ukrajini potrebno 25 “patriot” sistema kako bi kompletno zaštitila ukrajinsko nebo od ruskih dronova i projektila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana