Крсмановић: Добро је да јавност зна за несталу Тијану

Танјуг
Крсмановић: Добро је да јавност зна за несталу Тијану

Београд - Портпарол невладине организације "Астра" Елена Крсмановић изјавила је данас да је добро што је читава земља упозната са случајем нестале Тијане Јурић.

Она је додала да ипак не може да коментарише конкретан случај.

Што је више актера укључено могуће је да се случајеви лакше рјешавају, рекла је Крсмановићева Танјугу.

Крсмановићева је истакла да, према подацима МУП-а, у Србији годишње нестане од 100 до 150 дјеце, а да се у 98 одсто случајева ради о томе да је дијете побјегло од куће или да се изгубило.

У тим случајевима, дјеца се у кратком временском периоду сама врате кући или их полиција доведе. У преостала два одсто случаја, најважније је да се у што краћем временском периоду дијете пронађе, навела је Крсмановић.

Она је подсјетила да НВО "Астра", која се бави борбом против трговине људима, има отворен број за пријаву нестале дјеце: 116 000, који је бесплатан.

"Прошле године на европском броју за несталу децу 116 000 пристигло је 110 позива и 12 случајева, од чега је била једна отмица, два пута се дете изгубило, а девет пута је побегло", рекла је Крсмановићева, прецизирајући да се ради од 10 дјевојчица и два дјечака.

Тијана Јурић из Суботице нестала је у ноћи између 25. и 26. јула.

Посљедњи пут виђена је 26. јула у 00.25 часова недалеко од Спортског центра "Рата" у Бајмоку, између улица Три истарске жртве и Његошеве. На неасфалтираном дијелу пута пронађени су предмети, који према изјави мајке, припадају несталој дјевојчици.

Бајмок, Стари и Нови Жедник, Мишићево, Ђурђин, Алекса Шантић, Пачир облијепљени су са плакатима нестале дјевојке, а отац дјевојке, Игор Јурић упутио је апел свима да уколико имају праву информацију јаве полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана