Кремљ: Алексеј Наваљни ради са CIA

Срна
Кремљ: Алексеј Наваљни ради са CIA

МОСКВА- Оптужбе руског блогера Алексеја Наваљног против предсједника Русије Владимира Путина нису прихватљиве, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, након што је опозиционар изјавио да руски предсједник стоји иза инцидента у којем је блогер, наводно, отрован.

Песков је рекао да Москва сматра да су оптужбе против руског предсједника апсолутно неосноване, неприхватљиве и увредљиве, јавио је ТАСС.

- Русија сматра да су неке од тих изјава апсолутно увредљиве и неприхватљиве. Западне обавјештајне агенције, прије свих америчка Централна обавјештајна агенција (ЦИА), сарађују са Наваљним. Заиста, постоје информације о томе и могу конкретно да кажем да са њим сарађују стручњаци из ЦИА - саопштио је Песков.

Према његовим ријечима, контакти између Наваљног и страних обавјештајних агенција нису први пут примијећени и не дешава се први пут да руски блогер од њих добија инструкције.

Наваљни је раније данас за њемачке медије изјавио да сматра да је Путин одговоран за његово наводно тровање на лету из Томска ка Москви.

- Тврдим да Путин стоји иза тога и немам било какву другу верзију о томе шта се догодило - рекао је Наваљни за њемачки лист "Шпигл".

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана