Kremlj: Aleksej Navaljni radi sa CIA

Srna
Kremlj: Aleksej Navaljni radi sa CIA

MOSKVA- Optužbe ruskog blogera Alekseja Navaljnog protiv predsjednika Rusije Vladimira Putina nisu prihvatljive, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, nakon što je opozicionar izjavio da ruski predsjednik stoji iza incidenta u kojem je bloger, navodno, otrovan.

Peskov je rekao da Moskva smatra da su optužbe protiv ruskog predsjednika apsolutno neosnovane, neprihvatljive i uvredljive, javio je TASS.

- Rusija smatra da su neke od tih izjava apsolutno uvredljive i neprihvatljive. Zapadne obavještajne agencije, prije svih američka Centralna obavještajna agencija (CIA), sarađuju sa Navaljnim. Zaista, postoje informacije o tome i mogu konkretno da kažem da sa njim sarađuju stručnjaci iz CIA - saopštio je Peskov.

Prema njegovim riječima, kontakti između Navaljnog i stranih obavještajnih agencija nisu prvi put primijećeni i ne dešava se prvi put da ruski bloger od njih dobija instrukcije.

Navaljni je ranije danas za njemačke medije izjavio da smatra da je Putin odgovoran za njegovo navodno trovanje na letu iz Tomska ka Moskvi.

- Tvrdim da Putin stoji iza toga i nemam bilo kakvu drugu verziju o tome šta se dogodilo - rekao je Navaljni za njemački list "Špigl".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana