Комшије чувају фотографије и личне ствари погинулих у земљотресу

ГС
Фотографије
Foto: Анадолија | Фотографије

АДИЈАМАН - Након разорних земљотреса који су почетком фебруара погодили Турску и Сирију испод рушевина је остао велики број личних ствари и фотографија, јавља Анадолија.

У једном стамбеном објекту у Адијаману погинуло је 14 особа. Комшије чувају њихове личне ствари и фотографије како би их предали родбини. У Адијаману и даље трају радови на уклањању рушевина. С екипама на терену су и комшије погинулих и они који су такође изгубили некога усљед земљотреса.

У згради насупрот једне од урушених живи Абузер Дурмус, власник једног ресторана. Тешко му је због трагичне смрти 14 комшија. Он и Абдурахман Тумам прате радове на терену. Желе пронаћи неке фотографије, личне ствари или књиге које су припадале погинулим комшијама. Жеља им је да то уруче родбини погинулих. Много је ту натписа на фотографијама, успомена које тешко падају преживјелим у Адијаману.

“Невалу с љубављу, Хатице”, написано је на једној фотографији.

Абузер Дурмус је рекао да је тужан због смрти комшија и да им је још теже када нађу неке њихове личне ствари. Како је казао, нашли су много примјерака Курана, света књига муслимана. Да остају код својих кућа потврдио је Абдурахман Тумам. Рекао је да је у земљотресу погинуо велики број њихових комшија. Тумам је поручио да ће барем покушати сачувати успомене на њих.

“Овдје сам од првог дана земљотреса, код рушевина. Изгубили смо велики број комшија и познаника. Живимо у шаторима јер немамо куда. Чувамо успомене, фотогрфаије...Чувамо сјећања на њих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана