Колумбија: Најмање четири особе погинуле, 300 повријеђено

Танјуг
Колумбија: Најмање четири особе погинуле, 300 повријеђено

БОГОТА - Најмање четири особе су погинуле, а више од 300 је повријеђено када се у недељу срушио дио трибине арене за борбу бикова у граду Ел Еспинал у Колумбији.

Гувернер провинције Толима Хосе Рикардо Ороско потврдио је за локални Блу радио да је познато да су страдале четири особе - две жене, мушкарац и малјолетник и да се неколико људи води као нестало, преноси Би-Би-Си.

Регионални здравствени званичник саопштио је да је у болници збринуто 322 особе, од којих су четири на интензивној нези.

На објављеним снимцима види се како се руши дрвена трибина са гледаоцима борбе са биковима организоване поводом вјерског празника Светог Петра и Светог Павла и како људи бјеже у паници.

Одлазећи предсједник Иван Дуке рекао је да ће бити спроведена истрага, док је новоизабрани предсједник Густаво Петро позвао локалне званичнике да забране такве догађаје.

"Молим градоначелнике да не дозволе више догађаје који укључују смрт људи или животиња", поручио је он и додао да то није први пут да се таква несрећа догодила.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана