Килич: Људи у Турској су сигурни као у било којем европском, па и свјетском граду

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Предсједник одбора за спољне послове Велике народне скупштине Турске Акиф Чагатај Килич изјавио је да су људи у Турској сигурни као у било којем другом европском, па и свјетском граду и изразио негодовање због упозорења грађанима Србије да не путују у ту земљу због могућности да се деси неки нови терористички напад.

"Никада се не зна тачно да ли ће се и гдје десити неки терористички напад, нажалост теростички напади се дешавају и у различитим европским градовима - Берлин, Париз, Беч,  другим градовима у свијету", казао је Килич за Танјуг и додао да му је министар Дачић објаснио да је његова порука грађанима била не да не иду у Турску него да буду опрезни.

Килич који борави у тродневној посјети Србији је јуче имао неколико састанака са парламентарним колегама у Србији, разговарао је и са министром за омладину и туризам Хусеином Мемићем, данас ће се састати и са премијерком Аном Брнабић, а како каже, између осталог, говорили су о сарадњи међу парламентима.

Говорећи о терористичком нападу који се десио прије двије недјеље у Истанбулу и упозорењу министра спољних послова Србије Ивице Дачића да се не путује у ту земљу у наредних неколико недјеља, Килич каже да су нажалост изгубљени животи, али да терористима не треба давати ни на који начин задовољење као што је пропаганда страха.

"Реалност је да је тероризам колективан проблем и да се са тим морамо суочавати колективно", рекао је Килич и додао да је министар Дачић објаснио свом турском колеги да није рекао да се не путује, већ да буду обазриви.

Министар Дачић је објаснио шта је хтео да каже, али од пријатеља увијек имате највиша очекивања, додаје он.

Додаје да не жели да се такве ствари било гдје више дешавају и указује да су солидарност и заједничка борба против тероризма једини начин да се помогне свима и да се сви спасимо од напада терориста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана