Кенеди Млађи би као предсједник САД одмах помиловао Асанжа и Сноудена

Танјуг
Foto: Илустрација

ЛОС АНЂЕЛЕС - Независни кандидат за председника САД Роберт Кенеди Млађи изјавио је данас да би помиловао оснивача „Викиликса“ Џулијана Асанжа и узбуњивача Едварда Сноудена уколико би постао предсједник Сједињених Држава.

„Помиловаćу Асанжа и Сноудена првог дана. Направиćу статуу Асанжу негдје у близини Вашингтонског прес клуба и статуу Сноудену испред сједишта ЦИА у Ленглију“, навео је Кенеди на друштвеној мрежи Икс.

Додао је да ЦИА и администрација америчког предсједника Џозефа Бајдена тврде да је Асанж био „у завјери“ са бившом америчком војном обавјештајном аналитичарком Челси Менинг када је украла строго поверљиве информације.

„Цио њихов случај се заснива на томе, међутим то никада није доказано и Челси Менинг је више пута тврдила да је то лаж и да никада није морала ништа да хакује“, истакао је амерички политичар.

Он је нагласио да је „у суштини, Челси Менинг та која је починила злочин дјељењем државних тајних и због тога је провела седам година у затвору“.
„Међутим, издавач коме је она пренијела информације налази се на суђењу о изручењу Сједињеним Државама где би се суочио са 175-годишњом затворском казном. Звучи поштено… зар не“, написао је Кенеди

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана