Kenedi Mlađi bi kao predsjednik SAD odmah pomilovao Asanža i Snoudena

Tanjug
Foto: Ilustracija

LOS ANĐELES - Nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi izjavio je danas da bi pomilovao osnivača „Vikiliksa“ Džulijana Asanža i uzbunjivača Edvarda Snoudena ukoliko bi postao predsjednik Sjedinjenih Država.

„Pomilovaću Asanža i Snoudena prvog dana. Napraviću statuu Asanžu negdje u blizini Vašingtonskog pres kluba i statuu Snoudenu ispred sjedišta CIA u Lengliju“, naveo je Kenedi na društvenoj mreži Iks.

Dodao je da CIA i administracija američkog predsjednika Džozefa Bajdena tvrde da je Asanž bio „u zavjeri“ sa bivšom američkom vojnom obavještajnom analitičarkom Čelsi Mening kada je ukrala strogo poverljive informacije.

„Cio njihov slučaj se zasniva na tome, međutim to nikada nije dokazano i Čelsi Mening je više puta tvrdila da je to laž i da nikada nije morala ništa da hakuje“, istakao je američki političar.

On je naglasio da je „u suštini, Čelsi Mening ta koja je počinila zločin djeljenjem državnih tajnih i zbog toga je provela sedam godina u zatvoru“.
„Međutim, izdavač kome je ona prenijela informacije nalazi se na suđenju o izručenju Sjedinjenim Državama gde bi se suočio sa 175-godišnjom zatvorskom kaznom. Zvuči pošteno… zar ne“, napisao je Kenedi

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana