Јерусалим: У сукобима полиције и Палестинаца 222 повријеђених

Танјуг
Јерусалим: У сукобима полиције и Палестинаца 222 повријеђених

ЈЕРУСАЛИМ - У синоћњим сукобима изреалске полиције и Палестинаца у Јерусалиму, гдје су код џамије Ал Акса Палестинци гађали каменицама израелску полицију која је одговорила гуменим мецима, воденим топовима и сузавцем, повријеђено је 205 Палестинца и 17 полицајаца.

Сукоби код џмије Ал Акса посљедица су вишедневних тензија у источном Јерусалиму у насељу Шеик Џара гдје живе бројне палестинске породице које стријепе од протјеривања.

На видео снимцима са лица мјеста види се да су вјерници бацали столице, камење и друге предмете према полицији која је током интервенције упала у џамију.

Палестинска служба Црвеног полумјесеца отворила је амбуланту на мјесту сукоба и пружала помоћ повријеђенима, а израелска полиција је саопштила да је била принуђена да примијени силу како би "успоставила јавни ред нарушен побуном више хиљада вјерника", пренио је BBC.

Представници џамије су позвали преко звучника на смиривање ситуације захтијевајући од полиције да "одмах прекине да испаљује гумене метке и сузавац на вјернике", а од младих Палестинаца да се "смире и прекину да протестују", наведено је у извјештају дописника Ројтерса са лица мјеста.

Јуче су позиви на смиривање тензија упућени из САД и УН, а ЕУ и Јордан су изразили забринутост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана