Извештај: Лондонска полиција је расистичка, сексистичка и хомофобична

Танјуг
Извештај: Лондонска полиција је расистичка, сексистичка и хомофобична

ЛОНДОН - Резултати истраживања о раду лондонске Метрополитен полиције (МЕТ), објављеног данас, показују да је полиција главног града Велике Британије "институционално расистичка, мизогина и хомофобична" и неспособна да уведе ред у сопственој организацији.

Истраживање о раду лондонске полиције, које је предводила посланица Дома лордова Луис Кеси, открило је озбиљне недостатке у раду полиције и истакло неопходност "радикалне реформе", преноси Ројтерс.

Полиција је посебно изневерила очекивања жена и деце, наводи се у извештају Највећа препрека променама набоље у МЕТ-у је политика порицања проблема и склоност полиције да штити саму себе, констатује се у извјештају.

Да ли је МЕТ као институција пуна предрасуда, да ли дискриминише?

Одговор је да, рекла је посланица Кеси новинарима. Извјештај од 360 страница се завршава препорукама за побољшање рада МЕТ-а, а међу њима су јако лидерство, увођење службе за заштиту жена и нова стратегија приступа према дјеци

. Шеф лондонске полиције Марк Роули је изјавио да "дубоко жали" због овог "болног извештаја", констатујући да је МЕТ разочарала грађане Лондона. Роули је казао да овај извештај изазива много емоција као што су бијес, фрустрација и стид, али и одлучност да се побољша ситуација у лондонској полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана