Изречена казна породици из БиХ која је претукла кћерку због везе са Србином

Г.С.
Изречена казна породици из БиХ која је претукла кћерку због везе са Србином

ПАРИЗ - Родитељи, стриц и тетка младе дјевојке, који су поријеклом из БиХ, а којој су обријали главу јер се виђала с младићем поријеклом из Србије, осуђени су у Француској на годину дана затвора условно.

Суд у градићу на истоку Француске одредио је и петогодишњу забрану уласка на француску територију родитељима 17-годишњакиње, преноси портал index.hr.

Афера је изазвала бурне реакције у Француској и у иностранству, јер је подсјетила на судбину хиљаде обријаних Францускиња након ослобођења јер су биле у вези с њемачким војницима током окупације.

Дјевојка и чланови породице њеног момка на суду су рекли да је била одведена у собу гдје су је четири одрасле особе тукле, а стриц обријао.

Родитељи, стриц и тетка признали су “тек један или два шамара” и рекли да ју је обријао отац како би је казнио након што је четири дана била у бијегу с три године старијим младићем.

“Родитељи су ме тукли рукама и ногама”, изјавила је дјевојка и објаснила да су се “противили браку и њиховој вези због религије”.

Чланови њене породице поричу ту верзију и тврде да нису претукли дjевојку, а отац каже да ју је “само обријао, а мајка два пута ошамарила”.

Међутим, то објашњење, уз озбиљан налаз љекарског прегледа - сломљена ребра и бројне хематоме, због чега је дjевојка провела двије седмице у болници, судијама није било довољно увjерљиво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана