Источни фронт: Све више насеља прелази у руске руке

Срна
Источни фронт: Све више насеља прелази у руске руке

Положај украјинске војске у дијелу Доњецке Народне Републике (сада у саставу Русије) наставља убрзано да се погоршава сваким даном.

Након заузимања села Очеретино, које је на доминантној висоравни, руске оружане снаге су, убрзо по повлачењу украјинских војника, успјеле да заузму и неколико оближњих насеља.

Конкретно, руска војска је успјела не само да истјера украјинске снаге из малог села Соловјево, које се налази у близини Очеретина, већ је и стекла упориште у њему.

Паралелно, руске снаге напредују у правцу насеља Прогрес. Ови продори су омогућили руским јуришницима да практично заврше опкољавање Бердичија, у којем је жариште отпора украјинских снага.

Сада су украјинске јединице принуђен да се хитно повлаче из овог насељеног подручја, плашећи се потпуне блокаде.

Повлачење украјинске војске на овом подручју већ је довело у тежак положај украјинске гарнизоне у селима Новокалиново и Керамик. Са великим степеном вјероватноће може се претпоставити да украјинске јединице неће моћи дуго да се задрже овдје.

Могуће је да ће веома скоро ова насеља доћи под контролу руске војске - наводи ТВ "Фронт", позивајући се на руске изворе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана