Istočni front: Sve više naselja prelazi u ruske ruke

Srna
Istočni front: Sve više naselja prelazi u ruske ruke

Položaj ukrajinske vojske u dijelu Donjecke Narodne Republike (sada u sastavu Rusije) nastavlja ubrzano da se pogoršava svakim danom.

Nakon zauzimanja sela Očeretino, koje je na dominantnoj visoravni, ruske oružane snage su, ubrzo po povlačenju ukrajinskih vojnika, uspjele da zauzmu i nekoliko obližnjih naselja.

Konkretno, ruska vojska je uspjela ne samo da istjera ukrajinske snage iz malog sela Solovjevo, koje se nalazi u blizini Očeretina, već je i stekla uporište u njemu.

Paralelno, ruske snage napreduju u pravcu naselja Progres. Ovi prodori su omogućili ruskim jurišnicima da praktično završe opkoljavanje Berdičija, u kojem je žarište otpora ukrajinskih snaga.

Sada su ukrajinske jedinice prinuđen da se hitno povlače iz ovog naseljenog područja, plašeći se potpune blokade.

Povlačenje ukrajinske vojske na ovom području već je dovelo u težak položaj ukrajinske garnizone u selima Novokalinovo i Keramik. Sa velikim stepenom vjerovatnoće može se pretpostaviti da ukrajinske jedinice neće moći dugo da se zadrže ovdje.

Moguće je da će veoma skoro ova naselja doći pod kontrolu ruske vojske - navodi TV "Front", pozivajući se na ruske izvore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana