Индонезија: Користили рециклиран прибор за тестирање на вирус корона

Срна
Foto: Илустрација

ЏАКАРТА - Неколико запослених у фармацеутској компанији ухапшено је у Индонезији због наводног прања и препродаје већ кориштеног прибора за узимање бриса из носа у оквиру теста на вирус корона.

Вјерује се да је око 9.000 путника на аеродрому у у граду Медан тестирано већ кориштеним штапићима за брис, саопштила је полиција.

Државна компанија "Кимиа фарма" (Kimia Farma) сада се суочава са потенцијалном тужбом покренутом у име путника.

Узимање бриса из носа постало је рутина у многим земљама погођеним глобалном пандемијом.

Полиција је саопштила да вјерује да ова превара траје од прошлог децембра на аеродрому Куаланаму у Медану, на сјеверу Суматре.

Путници морају да имају негативан тест ако желе да лете, а аеродром нуди могућност вађења бриса на лицу мјеста. Аеродромске власти користиле су комплете за брзо тестирање антигена које је обезбиједила компанија "Кимиа фарма".

Након жалби путника да су добили лажно позитивне резултате теста, полиција је прошле седмице послала агента који се представио као путник.

Када је он тестиран и када је добио позитиван резултат полиција је реаговала и ухапсила раднике који су тестирали путнике на на аеродрому. На мјесту за тестирање на аеродорму полиција је пронашла већ кориштене приборе за узимање бриса који је само рециклиран, јавља Би-Би-Си.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана