Холандски десничар: Забранићу куран и затворити џамије

Танјуг
Холандски десничар: Забранићу куран и затворити џамије

Амстердам - Политичка странка холандског десничара Герта Вилдерса, који је све популарнији уочи избора обећао је у манифесту да ће "позатварати џамије и забранити куран".

"Све џамије и исламске школе затворити, забранити Куран", наводи се у документу који открива изборни програм Вилдерсова Партије слободе (ПВВ) уочи парламентарних избора заказаних за март 2017, преноси АФП.

ПВВ у свом програму наводи да ће "преокренути исламизацију земље са низом мера, укљуцујући затварање граница, угасити центре за азиланте, забранити улазак миграната из муслиманских земаља и забранити муслиманкама дса носе мараму у јавности".

На маргинама европске мигрантске кризе, анкете показују да да Вилдерсова популарност расте у односу на актуелну коалицију Лабуристичке партије и Народне партије за слободу и Демократа на челу са премијером Марком Рутом.

Мигрантска криза је поделила Холандију, државу са 17 милиона становника, што је узроковало жестоке расправе и неколико напада на прихватне центре за мигранте, преноси АФП.

Вилдерс, којем је за октобар заказано рочиште у судском процесу на основу тужбе за подстицање расне мржње, обећао је и одржавање референдума са питањем останка Холандије у Европској унији.

Његова странка је такође обећала и смањење страних утицаја као и трошкова полиције и безбедности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана