Холандска полиција: Нема назнака терористичког мотива у нападу у Хагу

Anadolija
Холандска полиција: Нема назнака терористичког мотива у нападу у Хагу

ХАГ - Полиција наводи да нису пронашли никакве назнаке терористичког мотива у нападу у прометној холандској трговачкој улици у којој су повријеђена три тинејџера.

Полиција је у недјељу, након испитивања 35-годишњег бескућника, који је ухапшен као осумњичени за напад, саопштила да "до сада нема индиција који указују на могући терористички мотив."

Наставља се истрага о мотивима напада у којем су повријеђене двије 15-годишње дјевојчице и 13-годишњи дјечак. Хоспитализовани су и пуштени кући касно у петак.

Холандска полиција ухапсила је у суботу 35-годишњег бескућника под сумњом да је ножем напао троје тинејџера у улици у Хагу.

Мушкарац, чији идентитет није објављен, у Хагу рано увече у суботу приведен је у полицијску станицу на испитивање, рекла је гласноговорница полиције Марије Куипер.

Нападач је у петак навечер ножем убо три особе у прометној трговачкој четврти, која је посебно била пуна људи због Црног петка.

Напад је услиједио само неколико сати након што је мушкарац са лажним експлозивом хладним оружјем убио двије особе у Лондону. 

Полиција је то третирала као терористички напад.

Гласноговорница холандске полиције Марије Куипер изјавила је раније да је прерано утврдити мотив напада у Хагу. Жртве, сви малољетници, пуштени су из болнице касно у петак. Било је нејасно јесу ли можда повријеђени кад су се гомиле празничних купаца успаничиле.

Видео с лица мјеста показао је људе како бјеже и вриште. Ситуација се смирила доласком полиције. Напад се догодио у дијелу града препуном купаца.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана