Хапшење у Уругвају због издавања лажних докумената Русима

Срна
Foto: WP.com

МОНТЕВИДЕО - Шеф безбједносне службе предсједника Уругваја Алехандро Астезијан ухапшен је у акцији полиције због основане сумње да је помогао стотинама Руса да на незаконит начин добију уругвајски пасош и друга службена докумената.

Украјинска тужитељка Габриела Фосати рекла је да се против Астезијана води истрага због учешћа у криминалном ланцу који је фалсификовао руске изводе из матичних књига рођених у којима се наводе родитељи поријеклом из Уругваја са циљем да се Русима издају уругвајске службене исправе, преноси Ројтерс.

Према полицијским изворима, на које се позивају локални медији, Астезијан је прекинуо све контакте са другим осумњиченима.

Вијест о хапшењу Астезијана, који је приведен убрзо након што се вратио у Уругвај са путовања, изненадила је и предсједника Лакаље Поуа.

„Изненађен сам као и сви ви", рекао је предсједник Уругваја на конференцији за новинаре коју је јуче изненада сазвао у пријестоници Монтевидеу.

Лакаље Поу је обећао да ће тужиоци и полиција који раде на случају бити независни и негирао је да је Астесиано имао кривични досије.

Уругвајски медији су јуче извјестили да се против Астезијана води 20 истрага по оптужбама за превару, проневјеру и крађу, преноси британска агенција.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана