Hapšenje u Urugvaju zbog izdavanja lažnih dokumenata Rusima

Srna
Foto: WP.com

MONTEVIDEO - Šef bezbjednosne službe predsjednika Urugvaja Alehandro Astezijan uhapšen je u akciji policije zbog osnovane sumnje da je pomogao stotinama Rusa da na nezakonit način dobiju urugvajski pasoš i druga službena dokumenata.

Ukrajinska tužiteljka Gabriela Fosati rekla je da se protiv Astezijana vodi istraga zbog učešća u kriminalnom lancu koji je falsifikovao ruske izvode iz matičnih knjiga rođenih u kojima se navode roditelji porijeklom iz Urugvaja sa ciljem da se Rusima izdaju urugvajske službene isprave, prenosi Rojters.

Prema policijskim izvorima, na koje se pozivaju lokalni mediji, Astezijan je prekinuo sve kontakte sa drugim osumnjičenima.

Vijest o hapšenju Astezijana, koji je priveden ubrzo nakon što se vratio u Urugvaj sa putovanja, iznenadila je i predsjednika Lakalje Poua.

„Iznenađen sam kao i svi vi", rekao je predsjednik Urugvaja na konferenciji za novinare koju je juče iznenada sazvao u prijestonici Montevideu.

Lakalje Pou je obećao da će tužioci i policija koji rade na slučaju biti nezavisni i negirao je da je Astesiano imao krivični dosije.

Urugvajski mediji su juče izvjestili da se protiv Astezijana vodi 20 istraga po optužbama za prevaru, pronevjeru i krađu, prenosi britanska agencija.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana