Хантер Бајден 2018. ''потпуно остао без новца'', тражио помоћ оца

Танјуг
Хантер Бајден 2018. ''потпуно остао без новца'', тражио помоћ оца

ЊУЈОРК- Син америчког предсједника Џозефа Бајдена, Хантер Бајден, рекао је крајем 2018. свом стрицу Џејмсу Бајдену да је потпуно остао без новца и да му је потребна финансијска помоћ оца, судећи по порукама откривеним у документима узбуњивача америчке Службе за унутрашњу приходе.

Како преноси Њујорк Пост, Хантер Бајден је у преписци са стрицем навео да су милиони долара које је стекао преко својих бизниса у иностранству ''сви нестали'', и да више не може да приушти школарину за своје три ћерке, па чак ни основне животне трошкове.

''Могу да радим када сам у Њујорку, сваки дан у наредна три месеца. Али не могу да плаћам алиментацију без тате или школарине или за храну и бензин. Заиста је све нестало. Сигуран сам да могу да надокнадим то за 15-20 дана, али он ми је у суштини јасно ставио до знања да неће плаћати алиментацију јер је мама јасно рекла да то неће чинити'', написао је Хантер Бајден.

Џејмс Бајден је рекао Хантеру да мисли да ће нови договор бити довољан само уз још мало ''помоћи'' садашњег предсједника.

''Ово може да функционише, потребна вам је сигурна лука. Могу да радим насамо са твојим оцем! Као и обично, треба нам само неколико мјесеци његове помоћи. Хајде да причамо о томе'', рекао је Џејмс Бајден.

 Ова преписка дио је низа докумената који је објавио Комитет за средства Конгреса, у којима се 53-годишњи Хантер приказује као умијешан у разне шеме трговине утицајем за вријеме док је склапао пословне договоре са субјектима из иностранства.

Преписка такођа баца додатно свјетло на финансијске перипетије породице Бајден, које су послужиле као веза за истрагу о опозиву коју су покренули републиканци у Представничком дому, наводи Пост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана