Hanter Bajden 2018. ''potpuno ostao bez novca'', tražio pomoć oca

Tanjug
Hanter Bajden 2018. ''potpuno ostao bez novca'', tražio pomoć oca

NjUJORK- Sin američkog predsjednika Džozefa Bajdena, Hanter Bajden, rekao je krajem 2018. svom stricu Džejmsu Bajdenu da je potpuno ostao bez novca i da mu je potrebna finansijska pomoć oca, sudeći po porukama otkrivenim u dokumentima uzbunjivača američke Službe za unutrašnju prihode.

Kako prenosi Njujork Post, Hanter Bajden je u prepisci sa stricem naveo da su milioni dolara koje je stekao preko svojih biznisa u inostranstvu ''svi nestali'', i da više ne može da priušti školarinu za svoje tri ćerke, pa čak ni osnovne životne troškove.

''Mogu da radim kada sam u Njujorku, svaki dan u naredna tri meseca. Ali ne mogu da plaćam alimentaciju bez tate ili školarine ili za hranu i benzin. Zaista je sve nestalo. Siguran sam da mogu da nadoknadim to za 15-20 dana, ali on mi je u suštini jasno stavio do znanja da neće plaćati alimentaciju jer je mama jasno rekla da to neće činiti'', napisao je Hanter Bajden.

Džejms Bajden je rekao Hanteru da misli da će novi dogovor biti dovoljan samo uz još malo ''pomoći'' sadašnjeg predsjednika.

''Ovo može da funkcioniše, potrebna vam je sigurna luka. Mogu da radim nasamo sa tvojim ocem! Kao i obično, treba nam samo nekoliko mjeseci njegove pomoći. Hajde da pričamo o tome'', rekao je Džejms Bajden.

 Ova prepiska dio je niza dokumenata koji je objavio Komitet za sredstva Kongresa, u kojima se 53-godišnji Hanter prikazuje kao umiješan u razne šeme trgovine uticajem za vrijeme dok je sklapao poslovne dogovore sa subjektima iz inostranstva.

Prepiska takođa baca dodatno svjetlo na finansijske peripetije porodice Bajden, koje su poslužile kao veza za istragu o opozivu koju su pokrenuli republikanci u Predstavničkom domu, navodi Post.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana