Гувернер Минесоте се извинио због хапшења новинара ЦНН

Танјуг
Гувернер Минесоте се извинио због хапшења новинара ЦНН

МИНЕАПОЛИС - Гувернер америчке државе Минесоте Тим Волц извинио се данас због хапшења новинарске екипе ЦНН-а током извjештавања са протеста у Минеаполису због смрти једног Афроамериканца током привођења.

Волц је рекао да се "дубоко извињава" због тога што се десило и додао да ради на томе да екипа буде хитно пуштена на слободу.

Он је хапшење новинара описао као "неприхватљиво" и навео да је екипа ЦНН-а имала право да буде на мjесту догађаја.

Државна полиција Минесоте ухапсила је јутрос, без образложења, новинара и трочлану екипу ЦНН током укључења у јутарњи програм са демострација у Минеаполису и са лисицама на рукама их спровела у полицијску станицу.

Током живог преноса хапшења једног демонстранта, тамнопутог новинара ЦНН-а Омара Хименеза опколила су шесторица бијелих полицајаца.

На улице Минеаполиса изашли су припадници Националне гарде САД након сукоба демонстраната с полицијом, поводом насилне смрти ненаоружаног Афроамериканца Џорџа Флојда током полицијске интервенције, а у граду је уведено ванредно стање, извјештава ББЦ.

Протести у Менаполису трају већ три дана, а медији извјештавају да су демонстранти ноћас насилно заузели полицијску станицу у којој су радили полицајци који се сумњиче за насилну смрт Флојда и запалили је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана