Guverner Minesote se izvinio zbog hapšenja novinara CNN

Tanjug
Guverner Minesote se izvinio zbog hapšenja novinara CNN

MINEAPOLIS - Guverner američke države Minesote Tim Volc izvinio se danas zbog hapšenja novinarske ekipe CNN-a tokom izvještavanja sa protesta u Mineapolisu zbog smrti jednog Afroamerikanca tokom privođenja.

Volc je rekao da se "duboko izvinjava" zbog toga što se desilo i dodao da radi na tome da ekipa bude hitno puštena na slobodu.

On je hapšenje novinara opisao kao "neprihvatljivo" i naveo da je ekipa CNN-a imala pravo da bude na mjestu događaja.

Državna policija Minesote uhapsila je jutros, bez obrazloženja, novinara i tročlanu ekipu CNN tokom uključenja u jutarnji program sa demostracija u Mineapolisu i sa lisicama na rukama ih sprovela u policijsku stanicu.

Tokom živog prenosa hapšenja jednog demonstranta, tamnoputog novinara CNN-a Omara Himeneza opkolila su šestorica bijelih policajaca.

Na ulice Mineapolisa izašli su pripadnici Nacionalne garde SAD nakon sukoba demonstranata s policijom, povodom nasilne smrti nenaoružanog Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijske intervencije, a u gradu je uvedeno vanredno stanje, izvještava BBC.

Protesti u Menapolisu traju već tri dana, a mediji izvještavaju da su demonstranti noćas nasilno zauzeli policijsku stanicu u kojoj su radili policajci koji se sumnjiče za nasilnu smrt Flojda i zapalili je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana